Ábrahámhegyi élmények

A Mosolygó Vendégházban Ábrahámhegyen az alábbi élmények várják kedves vendégeinket:

  • A Burnót patak völgyére nyíló csodálatos kilátás.
  • Gyönyörű balatoni panoráma.
  • A reggeli napfelkelték és az esti naplementék szemet gyönyörködtető látványa.
  • Zaj és stresszmentes környék, legfeljebb a madarak csicsergése hallatszik.
  • Kellemes romantikus környezet, a természet közelsége.

 A Mosolygó Vendégház Ábrahámhegy észak-keleti felén a Fenyves utca közepén található a Balatontól 5 percre kocsival, csendes, nyugodt családias környezetben.

Vendégházunkról

NTAK regisztrációs szám: MA21026951

Vendégházunkban két, egymástól teljesen elkülönített apartman várja vendégeinket. Mindkét apartmanban található egy-egy konyha, nappali étkezővel, három kétszemélyes hálószoba, kettő fürdőszoba. Apartmanonként összesen 6 főt tudunk elszállásolni.

A mosolygó apartmanokat eleve úgy alakítottuk ki, hogy vendégeink lehetőleg minél több időt a szabadban tölthessenek. Ezért az udvaron úszómedence várja vendégeinket, melynek habjai a legtikkasztóbb kánikulában is hűsítik az arra vágyókat.

Az úszómedence mellett napozóteraszt hoztunk létre, ahol a kedves vendég feltöltheti a D vitamin tartalékait, miközben gyönyörködhet a vendégházat körülvevő páratlan panorámában.

Esténként pedig, ha arra vágyik a család, a baráti társaság közösen grillezhet és kipihenheti a nap "fáradalmait", a környék igazán finom borait kortyolgatva.

A vendégház előtt kerítéssel lezárt rész található, itt 5 autóval lehet biztonságosan parkolni.

A ház melletti kis füves területen lehet focizni, labdázni, tollasozni.

Finom borok

Ábrahámhegy a Badacsonyi borvidék része, az itt termelt borok méltán teszik ismertté a települést, augusztus első hetében rendezik meg a híres Bornapokat, október elején pedig a murcifesztivált és szüreti felvonulást.

Ábrahámhegyről

Ábrahámhegy község a Balaton-felvidéken Badacsonytomaj és Révfülöp között félúton a 71-es főútvonal mentén található, mely a Burnót-patak két partján húzódó lankás hegyoldalra települt.

Házias ízek

Ábrahámhegyen számos vendéglátóhely várja az ide látogatókat: éttermek, boro- zók, pizzériák. A vendégek megkóstolhatják a helyi ételeket, melyeket házias ízek jellemeznek és hozzá finom badacsonyi borokat is fogyaszthatnak.


 

Festői táj

A települést Magyarország egyik legszebb tája övezi. Közelében található a festői Káli-medence, a Badacsony, a Szigliget, Salföld, Kapolcs. Szépségük mellett ezek kitűnő kiránduló helyek is.

Homokos föveny

Itt található az északi part egyik legjobb adottságú strandja, mert egyrészt hegyei félkör alakban elzárják, védik a szelektől, másrészt a Balatonba ömlő Burnót-patak homokszemcsés hordaléka révén kellemes homokos föveny jött létre.


 

További cikkek...

Elérhetőség

Mosolygó Vendégház
Cím: 8256 Ábrahámhegy, Fenyves utca 39.
E-mail: mosolygo.vendeghaz@gmail.com
Telefon: +36-30/330-5507, +36-20/770-4779